неділю, 7 жовтня 2018 р.

Легендарна вовчиця Faid Eyren



Сьогодні ми прозповімо про українського косплеєра Faid Eyren cosplay, свіже фото котрої ви могли бачити на нашому пабліку Cosplay Ukraine. А ще раніше ми публікували фото вовчиці Хоро і Кіцуне, котрі надзвичайно сподобалися нашим читачам. То ж нас зацікавив творчий шлях дівчини. Як і в багатьох інших українських косплеєрів, захоплення аніме почалося з серіалів Sailor Moon та Ловця карт Сакури. Потім були повнометражки студії Ghibli, котрі демонструвалися в кінотеатрах. Faid Eyren зацікавилася і почала глибше вивчати тему, обмінюватися з друзями касетами, потім дисками з різними серіалами. Незабаром дівчина стала своєрідним аніме-дилером: один з приятелів постачав новинки, котрі перезаписувалися вдома на диски і роздавалися друзям. Оглядаючи аніме, Faid Eyren часто ставила себе на місці персонажів, уявляла, якими б вони були у реальному світі. На одному з форумів героїня нашої оповіді дізналася від онлайн-товаришів про "косплей". Вони ж запропонували зробити разом якийсь спільний косплей-проект. Щастю дівчини не було меж: у неї виявилися однодумці! Почалася підготовка.

Самою першою стала Амане Місу з аніми "Зошит смерті", котрий був страшенно популярний в ті часи. Образ збирався з того, що було в шафі (і хоч професійні косплеєри покрутили б тут носом, ми, однак, тримаємося іншої думки: косплей - це передусім добра забава!). За якийсь час друзі захотіли вийти на фестиваль Сібо Акарі в Дніпрі косплей з Tekken, і там Faid Eyren робила Лілі. Костюм замовила у професійної швачки. І хоча це був явний прогрес, нині дівчина оцінює цю роботу як досить сиру.



Цей перший в життю аніме-фестиваль. Мабуть, всі, пам'ятають свої враження: все навколо чарівне, незвичне і таке цікаве, зустріч з людьми, котрих знаєш тільки онлайн, нові знайомства, купа сувенірів. Друзі готувалися до нього дуже серйозно, шили собі костюми, навіть підготували виступ на сцені в косплей-дефіле. Котрий пропустили через те, що захопилися крамом на ярмарку. Хтось навіть поцупив фото, котре були призначено для виставки. Що Faid Eyren вважає певним успіхом.

- Враження були неймовірні - ми знайшли нових друзів, накупили сувенірів, нагулялися і повернулися додому щасливі та сповнені рішучості продовжувати нашу не легку справу, - згадує героїня нашої оповідки
.


Далі пішла тяжка праця. Поступово росли вимоги до себе та до костюмів, вдосконалювалися навички, розширювався набір образів. Дівчина пробувала шити та крафтити. З'явився ряд улюблених персонажів. Перш за все це Хоро з "Вовчиці та прянощі", Лакс Кляйн з Гандама, а зараз ще й Мерсі з Овервотчу. На працю надихають самі персонажі, до котрих Faid Eyren ставиться дуже ніжно. Якщо приходить запал, то дівчина не може заспокоїтися, аж поки не приготує цей фендом. Щодо якості, то тут натхненням слугують фото досвідчених косплеєрів та фотографів. Їх рівню хочеться відповідати. Свої праці Faid Eyren представляла на більшості українських фестів. З особливим сентиментом вона ставиться до Акіхабари, першого і самого яскравого фесту. Окрім того дівчина виступає організатором Fan Expo в Одесі. Нині наша героїня перебралася до Японії, і тут також відвідувала фестиваль фігурок Wonder Festival, великий гейм-конвент TGS, фестиваль коміксів та манґи Comiket та Anime Japan. На кожному з них є косплей-зона, куди дівчина приходить в якомусь образі.


Окрім косплею Faid Eyren цікаво мандрувати, фотографувати та готувати страви. Ну і типові ґіканьські захоплення: ігри, серіали, кіно, книги, музика та аніме, хоч на все бракує часу (особливо на обробку фотографій). Єдине, на що завжди знайдеться вільна хвилинка - розпис костюмів. Дівчина просто обожнює цю справу. Часом майструє різний декор. На майбутнє Faid Eyren має кілька серйозних проектів, котрі мріє втілити у життя.


Побажаємо Faid Eyren успіхів, реалізації проектів і не відступати зі свого творчого шляху!
 
Nekonosan

Немає коментарів:

Дописати коментар