середа, 27 червня 2018 р.

Інтерв'ю з Tima Cosplay [UA]


На конкурсі косплею на фестивалі Copernicon Tima Cosplay зірвала хвилю овацій. Її персонаж, принц Ren Koen з Magi, заспівав пісню Адама Вишневського «Sznurki Władzy». Разом з кількома помічниками, так званими міньонками, дівчина розіграла дуже артистичну і переконливу сцену. Після фестивалю Tima Cosplay спеціально для клубу Mitsuruki дала коротеньке інтерв’ю.

З чого почала робити косплей і яким був перший персонаж?

З косплеєм познайомилася у 2013 році, коли подруга умовила мене переглянути перше аніме. Потім вона побіжно впровадила мене у значення того слова і якось так пішло… Перший косплей був цілком на так зване „yolo” – просто пішла до знайомої кравчині, показала їй зображення і попрохала зробити такий самий костюм. І був то костюм Цунаде з «Наруто». Недосконалий, без макіяжу або навіть перуки, але радощів мала повно. Тільки кілька місяців по тому почала заглиблюватися в таємниці косплею – Murasakibara став другим косплеєм, і то власне на ньому почала працювати над своїми навичками.

Яке було перше аніме і який серіал улюблений?

Перше аніме, усвідомлене, то «Kuroshitsuji», до якого маю великий сентимент і завжди з приємністю до нього повертаюся. До моїх улюбленців з певністю можу ще додати «Code Geass» або «Nagi no Asukara», хоча стараюся багато не виділяти їх, аби не применшити інші прекрасні серіали, які мала оказію оглядати ;).

Як довго робиш косплей?

Так, як згадувала на початку, з косплеєм познайомилася у 2013 році, але здається, що в такому сенсі перевдяганням серйозно зайнялася тільки наприкінці 2015 року.

Чи робиш свої вбрання сама?

Так, я рішуча прихильниця самостійного виготовлення костюмів. У свої косплеї вкладаюся як можу – почала від шиття, консультувалася з колежанками, які так само, як я є самоучками… Між тим також пізнала таємниці макіяжу і побудови характеру. Потім прийшов час на речі, пов’язані більш з ремеслом, тобто знайомство з пінкою eva, ворблою, акрилом… Мучила кілька знайомих, аби навчили мене, вони коротко пояснили мені основи, як і що працює, але в більшій мірі до всього доходила сама. Ну і перуки. Ніколи навіть гадки не мала, що буду допомагати іншим з їх стилізацією, а тут будь-ласка: займаюсь цим щодня. З перуками, як і коштовним камінням, навчилася справлятися сама, покладаючись на методику проб та помилок.

Чи брала участь раніше у конкурсах косплею і в яких саме?

Так, декілька раз. Перший раз вийшла у груповій сцені на Анімацурі 2015, де з «Kuroko no Basket» ми здобули нагороду аудиторії. Потім траплялося якось трохи допомагати знайомим під час виступів, або якась вільна презентація на одноденних подіях, пов’язаних з фандомом… За сценки насправді взялася тільки в цьому році – з Коуеном з’являлася також на Magnificon EXPO 2017, але, нажаль, без нагороди.

Що відчувала перед виступом і після?

Стрес. Стрес і ще більше стресу. Навіть якщо старалася підходити до того легко, нерви давали знати про себе. Не важливо, чи то перегляд перед журі, чи сам виступ, відчувала, що до мого мозку не доходило, що він повинен заспокоїтися. Але по ходу виступу залишила всякі непотрібні емоції за межами сцени. Тільки після повернення з неї напруження з мене почало сходити, хоча далі хвилювалася про те, як все пройшло. До самого кінця не вірила, що могла б виграти або навіть бути виділеною – навіть якщо овації на момент давали мені надію, то успішно в собі її подавлювала.

Які плани на майбутній косплей?

Зараз вже розпочала над костюмом на AnimeCon Halloween в Познані. То таємничий план, то ж не розповім про персонаж, але напевне хотіла б його виставити на конкурсі – хоча б для самої забави. Єдине, що можу сказати, буде багато блискіток і лайкри ;)

Інтерв'ю брав Nekonosan.
Фото надане Tima Cosplay

Немає коментарів:

Дописати коментар