пʼятниця, 10 серпня 2018 р.

Yurchec



Сьогоднішня наша розповідь буде про хлопця-косплеєра, адже не тільки дівчата перетворюються на героїв аніме. Знайомтеся, це Yurchec з Чернігова (правильно читати Юрчек). Його фото Наруто зацікавило нас, і ми вирішили розповісти про творчий шлях косплеєра. Можливо, це надихне когось з наших підписників почати робити костюми свого героя.



Ще в дитинстві Юрія зацікавила мальовка деяких мультсеріалів, котрі тоді активно транлювалися на українських телеканалах: Ніндзя-воїн Тобікаге, Сейлор Мун, Покемони, Пригоди Дигимонів, Cardcaptor Sakura, Chobits та інші. А потім на очі потрапив Evangelion, котрий «зайшов» з першої серії. Десь в той же час на екранах нашого телебачення почав виходити Наруто, котрий привів хлопця у захват. Щоправда, деякі моменти перекладу не подобалися, і змусили Юрія шукати оригінали серій. Відтоді аніме цікавило виключно з першоджерел.




Там, де аніме, там і аніме клуби. У 2015 році хлопець приєднався до клубу "Taiyo no ki", і в тому ж році разом з друзями з клубу навідався на київський  ОТОБЕ 2015. О, цей перший фест! Скільки чудових моментів, скільки чарівного він дарує глядачеві! Yurchec фотографував всіх підряд, особливо персонажів з улюблених аніме. Косплеєри надихнули спробувати зробити щось самому. Першим персонажем став Наруто Узумакі у версії з Naruto Shippuden. Yurchec замовив костюм і перуку на aliexpress, попутно відкривши для себе магію закупів на світових інтернет-порталах. Нажаль, костюм прийшов на розмір менше, тому довелося замовляти вдруге. Перука теж не давалася легко, і тільки вмілі руки працівниці перукарні допомогли надати йому вигляду, який відповідав би юному ніндзя з Конохи. І в 2016 році на Аніконі у Львові у складі збірної команди з України Наруто був представлений на сцені у груповому дефіле.


Плани на наступний косплей почали будуватися в дорозі під час повернення з Анікону. Але до нього був довгий шлях пізнання тонкощів мистецтва косплею: розробку костюму, крафтінгу, виступів на фестах тощо. Щось замовлялося в інтернеті, щось хлопець пробував робити сам. Це забирало багато часу, втім улюблене хобі завжди знайде собі пару годинок. Допомагали і поради друзів з клубу, надихали праці інших косплеєрів. Хотілося побути не просто людиною, яка вдягла одяг іншого персонажа, а вжитися у образ, стати ним. Хотілося реалізувати не тільки Наруто, але і інших персонажів, а серед них був і Сіель Фантомхайв (представлено на ОТОБЕ 2016 у складі команди Taiyo no ki), Каджит з Overlord (ОТОБЕ 2017, Taiyo no ki). Наруто у версії Naruto The Movie - The Last знову з’явився у 2018 році на Ханіфесті та Аніконі.


Хлопець не будує великих планів на майбутнє, віддаючи перевагу відточенню та покращенню вже готових образів та участі у спільних проектах. Один з проектів він робить спільно з косплеєркою із Запоріжжя Usagi Kaioh. Що саме зроблять косплеєри, тримається в страшенній таємниці, але вони обіцяють щось надзвичайно цікаве. Хлопець користується послугами швачки і досвідом друзів, але маленькі деталі завжди робить сам, доводячи костюм до завершення. Крафт допомагають робити друзі, особливо велика подяка для  крафтера Олексія, з котрим косплеєр познайомився ще на ОТОБЕ 2016. Орім косплею Yurchec нещодавно розпочав займатися фотографією.



Косплеєр Yurchec (Юрчек) - Юрій Іванюк
Фан-сторінки:
Facebook: https://www.facebook.com/yurchec
Instagram: https://www.instagram.com/yurchecs/

Немає коментарів:

Дописати коментар