субота, 28 липня 2018 р.

Марго. Косплей і опера

Сьогодні ми розкажемо вам про Марго, косплеєра з Києва. В неї, як і багатьох в українському фандомі, все починалося з легендарного серіалу «Сейлор Мун». Слідкуючи в дитинстві за пригодами воїнів у матросках, дівчинка мріяла про костюм легендарної принцеси з Місяця. Згодом прийшла справжня класика аніме: «Evangelion», «Hellsing», «Death Note» та хіти студії Ghibli. Одного разу до Марго «постукала» в Контакті Сандра Жукова, організатор першого аніме-клубу України «Crystal Power» і запропонувала стати учасником вокального гурту «Crystal Project». В цьому проекті дівчина співала японські пісні на різних заходах. На одному з таких вона вперше побачила косплей: образ Ремо Сімей зі «Шкільних війн» (виконала Клоді Ромеро), мадам Ред з «Темного дворецького» та багато інших. Це захопило і надихнуло зробити свій образ. 




На той час Марго займалася у КДВМУ (нині Інститут Музики) ім. Глієра на відділі класичного вокалу, то ж була знайома з перевтіленнями у образи. Першим образом стала Вікторія Серас з манґи «Hellsing» - саме його дівчина обрала, побачивши косплей у виконанні Юлії Волковської. Костюм було створено за декілька ночей з переробленої татової сорочки, поспіхом пошитої спідниці та придбаної у секс-шопі перуки. Зараз це виглядає мило і наївно, але тоді дівчину переповнювало відчуття якоїсь магії, що народжується від створення персонажа з нічого. Вперше Вікторія Серас була представлена в блоці «дефіле» на Фестивалі Японської анімації у Києві у 2009 році.




З тих пір дівчина виступала майже на кожному київському фестивалі у різних блоках, познайомилася з багатьма косплеєрами, з якими потім подружилася і спілкується досі. Марго виступала у команді FreeMarionettes за мотивами аніме «Шевалье д'Еон». Для постановки рок-гурт Etallium записав музику на вірш письменниці Ольги Мігель «Слава Королю». За короткий час на сцені відтворили сюжет серіалу, переплетені з піснею, яку співала героїня нашої розповіді у образі Анни Рошфор. Цей виступ, наймастшабніший у косплеєрській творчості дівчини, зайняв друге місце на фестивалі ОТОБЕ у 2010 році. Костюми також ставали все складнішими, і доводилося звертатися до подруг або професійних швачок по допомогу. А от крафт (аксесуари персонажів) Марго робить переважно сама. Найбільшим став етваль Музи Сони – понад два метри.



Потім були інші ОТОБЕ (аж до 2013 року), три Анікони у Львові, Йороконд у Харкові та вечірки у Бінго. За весь творчий шлях Марго побувала на багатьох фестивалях, але далеко не на всіх, яких хотілося б. Спершу через навчання та кар’єру оперної співачки, а потім через переїзд до США. Але і там косплейна діяльність не зупинилася: дівчина відвідала конвент “Zenkaiсon” у Ланкастері та аніме-експо “J1-сon” у Філадельфії. До вибору персонажа Марго підходить дуже ретельно, вибираючи лише самі найулюбленіші. Це і Muse Sona, Hextech Janna, Winter Wonder Lulu з гри “League of Legends”, і Йомі і Кагура з «Ga-Rei Zero», виконані разом з подругою Clodia Romero. Особливо дівчину вразила історія Анни Рошфор із «Шевалье д'Еон». Окрім того Марго втілювала і деякі персонажі з опер, як от образ принцеси Еболі з опери «Дон Карлос», з мультеріалу «Всесвіт Стівена» образ Рози Кварц. Ну і здійснення дитячої мрії: образ Королеви Сереніті. Фотосет з ним відзняли перед капітолієм міста Гаррісберг, США.





В майбутньому Марго планує продовжувати косплейну діяльність, хоча й не так активно, як у Києві. Все через серйозну професійну зайнятість. Дівчина приймала участь у постановках опер «Весілля Фігаро», «Фауст», «Евгеній Онєгін», «Гензель і Греттель», «Мнима садівниця». Після закінчення навчання співала у Пенсільванії та Нью Джерсі з операми «Дон Карлос», «Сила Долі», «Чарівна Флейта», та ін. А зараз готується до постановки «Севільського цирульника» та «Кармен», де буде співати головні ролі. Ще пише музику, викладає вокал.  Також планує відвідувати аніме-фестивалі у США і навіть приймати участь у косплей-дефіле.



Насамкінець дівчина хоче подякувати косплеєрам Clodia Romero та Artyy-T (вона ж Ольга Мігель) за сумісну творчість та Ліліанні за підтримку:

-          -  Разом ми пройшли багато чого і в косплеї, і в житті. Та головне, що попри час і відстань ми залишаємося разом! Люблю вас, дівчата!

В якості пост скриптуму додамо раритетне відео Crystal Project, зняте в далекому 2009 році для каналу М1.


1 коментар: