пʼятниця, 6 липня 2018 р.

Косплеєр Sliwa


Сьогодні ми розкажемо вам про кослпеєра Sliwa з Києва. Дебютувала дівчина вісім років тому в груповому дефіле з костюмом за манґою "Petshop of horror" на Акіхабара в Дніпрі. На косплей надихали відвідини фестивалів Отобе та Акахабари 2. Закулісні зібрання, репетиції, жарти, танці зачаровували, і Sliva вирішила спробувати своїх сил у "перевдяганках". Той перший костюм, зібраний частково на шпильках, виготовився за ніч до фестивалю. Результат не дуже задовольняв душу косплеєра, і вже до виготовлення другого дівчина підійшла більш серйозно та професійно. Вона мала чудові творчі задатки: вміла вишивати хрестиком та гладдю, стрічками, займалася бісером, малювала, то ж дуже швидко опанувала мистецтвом пошиття костюмів. Для досягнення повноти образів Sliwa пройшла курси візажистів та пошиття корсетів. 



Не обійшло дівчину і аніме, котре оглядала практично з дитинства (Sailor Moon, Cardcaptor Sakura, праці Міядзакі, Дігімони, Petshop of horror, Berserk, Code Geass та інше), а згодом Overlord та Quanzhi Gaoshou (Аватар короля). Комунікабельність та легкість дозволили дівчині швидко влитися до анімешної тусовки. Відповідно і спектр костюмів та косплею представлений досить широко. Тут і Strawberry panic, i Princess Princess, i Шкільні війни, і навіть My Little Pony, а з нових - Onmyoji. Один з улюблениї фандомів - Touken ranbu, з якого зараз в процесі третій костюм. Sliwa захоплюється не тільки аніме-косплеєм, але шиє кімоно, ханбоки (корейський національний одяг), ціпао (китайський національний одяг), плаття XVI сторіччя, або навіть корсетні XVIII-го. В певний час їздила на рольові ігри за Грами престолів та історичні реконструкції. Взагалі, багато мандрує, грає на фортепіано і полюбляє проводити час з друзями. 



Sliwa більше подобається виступати з друзями в груповому косплеї, хоча в основному виступала в парному дефіле або тріо. З друзями і приємніше, і цікавіше, і важче, особливо коли ти співорганізатор, і на тобі лежить відповідальність за все: від викройок до вирішення організаційних питань. Але натхнення та праця принесли дівчині, її напарниці та цілому колективу успіх та перемогу на Отобе 2016 в груповому дефіле, а ще раніше - на Вінницькому фестивалі у тріо-дефіле та груповому виступі. Щоправда, в конкурсах приймає участь не часто. В цьому році виступали на львівському Аніконі, але в позаконкурсній програмі. 

  
Нині дівчина менше уваги приділяє аніме, віддаючи перевагу лише гарним речам з глибоким сенсом. Вона більш відома як власник інтернет-магазинчику перук, і не один косплеєр отримав її допомогу. Sliwa має великі плани у створенні красоти: "Костюми мають бути красивими не тільки на фото, але і в житті, такими, аби людям хотілося б дізнатися - що це і звідки". І це щось особливе вона планує представити вже на найближчих фестивалях у Житомирі та Дніпрі.

Автор: Nekonosan

Фото надані Sliwa
Офіційна сторінка косплеєра: https://www.instagram.com/liubovsliwa/




Немає коментарів:

Дописати коментар